sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Näyttelyitä ja ajokokeita

Taas on aika mennyt metsässä tai koiratouhuissa muuten, joten kuulumisien kirjoittaminen hieman jäänyt.
Rutulle ja Bellalle on ensimmäinen pupu saatu nurinkin, mutta Nortti innostui ajelemaan urakalla ja samana päivänä sille kaksi jänistä nurin. Anskulle vielä odottaa sitä ensimmäistä kaatoaan, kun emännällä tahtoo työt sotkea harrastusta ja aikaa metsälle on vähemmän kuin muilla. Ellullekin joitain kaatoja tullut.

Ellun kanssa startattiin Pohjois-Karjalan piirinmestaruuskisoissa ja Ellulla olikin onnea tällä kertaa mukana. Ellu ajoi sulankkelin Voi 1 tuloksen ja oli PM 2! Sai kyllä olla tyytyväinen, sillä maastossa satoi aamusta vettä ja hajut levisi laajalle.

23.11.2013 Harri starttasi Ellun kanssa Kuopiossa kokeessa. Keli ei mitenkään helppo kun yöllä tuli vettä ja lunta ja aamulla pakastui. Ellu sai kuitenkin puput nopeasti ylös. Eka erä lyhyt 24 min toinen erä 82 min. Jäniksen ja Ellun väliin oli ehtinyt iso lenkkeilijäporukka joka sotki jäljen eikä koira sit enää osannut selvittää. Mutta minuutit riittivät kuitenkin Voi 2 tulokseen. Tyytyväinen sai jälleen koiraan olla. Tuloksellaan Ellu voitti Kuopion maljan itselleen.




Ellun ollessa kokeessa itse suunnistin Tuusniemelle näyttelyyn Sennan ja Rutun kanssa. Jännitin hieman Rutun kanssa, kun sen kanssa ei näyttelykiemuroita olla harjoiteltu saati käyty paljoakaan ihmisten ilmoilla. hienosti penneli kuitenkin osasi käyttäytyä. Pentuluokassa oli Rutun lisäksi Nortti, joka tapansa mukaan hurmasi tuomarin ollen jälleen KP ja Rop-pentu(Jo kolmas kerta). On se vaan hieno tyttö! Itse olen todella tyytyväinen Rutun arvosteluun. Ainoa virhe mitä tuomari mainitsi oli hieman kiertyneet jalat, jotka ei kuitenkaan olleet liikkeessä kierteiset... hmm... Meillä kaikki dreeverit saattaa seistä horottaa jalat suuntaan jos toiseen... eikös jalat pitäisi arvostella juurikin siksi liikkeessa? Siis kunhan taas pohdin.
Tässä Rutun arvostelu:
Hyvin liikkuva, kauniit mittasuhteet, Hyvin kehittynyt pentu, kaunis rodunomainen pää, jo riittävän voimakas runko, käyryyttä eturaajoissa, Hyvät takaraajat, voimakas hyvä karvapeite, valkopunaruskea, normaali luonne.

Senna oli hieman höyry tuulella päästessään pitkästä aikaa näyttelyyn, mutta on se Elli vaan saanut treenattua tuon koiran kehäketuksi, kun ei paljoa tarvinnut tehdä töitä kehässä. Koira seisoi kuin tatti ja liikkuikin ihan hienosti. Itselläni kun on todella kauan aikaa kun on tarvinnut kehässä pyöriä. Tuomari tykkäsi Sennasta kovasti. Sennan arvostelu:
Pitkällä askeleella liikkuva. Näyttävät mittasuhteet, komea uroksen pää, kauttaaltaan erinomainen rakenne, karkea pitkä karva, kolmivärinen, miellyttävä luonne. Tulos ERI 1 SA PU 1 ROP
Remu ROP-Oskulan Unelma VSP
Rop-pentu Tulisydämen Anastasia - Rop Remu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti