sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ajokokeissa

Ajelimme extempore päätöksellä Pohojanmaalle ajokokeisiin 25.1.-26.1
Lähdimme ajelemaan pe yönä 2 aikaan, kun kokoontuminen oli siellä kello 7. Matka oli aika rankka ajella 3 tunnin yöunilla ja sieltä suoraan metsään. Keli oli melko haastava, kun pakkasta aamulla -16 ja siitä lauhtuen. Jälkiä metsässä oli runsaasti.Ellu sai molemmat jänikset liikkeelle ja tulokseksi saatiin Voi 3 57,81 pisteellä. Tyytyväisiä oltiin kun toivottiin, että reisusta tultaisiin tuloksen kanssa. Arvostelussa maininta tiukka koira ja erikoismaininta hyvästä työskentelystä moottorikelkkauralla. Monella koiralla taisi tassut ja kynnet tihkuttaa verta, mikä kertoi koirien menevän maata myöten ja välissä pieni leikkaava kerros. Päällä pakkaslumi, joka putosi jäljen päälle heti samantien. Pitkä päivä kokeessa, joka päätettiin neljän aikaan illalla.(yllättäen itse olin viimeinen metsästä tulija toimiessani tuomarina) Päästiin majapaikkaamme, jossa Ellu pääsi lepäämään. Itse pyörähdettiin vielä Tuurissa. Saunan kautta nukkumaan ja kohti seuraavaa päivää.

Uusi päivä uusin kujein. Pakkanen oli lauhtunut -3 ja illalla oli tullut jonkun sentin lumikerros, eli nyt jälki oli tuoretta. Ellulla ekan erän ylösotto 5 minuuttia, toinen erä meni tyhjäksi, mitä nyt pari supi pöläytystä, kolmannen erän ylösotto 7 minuuttia. Tulokseksi Voi 1 pistein 82,39 pistettä. Itse oli taas yllättäen viimeisenä metsässä. Koira jolle tuomaroin ei halunnu tulla erältä pois vaan kiinni ottoon meni 1,5 tuntia (16 saakka), jonka jälkeen pimeys tuli vastaan kun olisi pitänyt lähteä vielä erälle. Kotia kohti päästiin 17 maissa vasta ajelemaan.

Sunnuntaina lähdin vielä seuraksi Kuopioon lapinkoirien jalostuspäivän näyttelyyn katselemaan lapinkoiria. Ihan reilusti sain tälle viikonlopulle ajokilometrejä alle. Mutta ei turhaan tullut ajeltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti