torstai 27. helmikuuta 2020

Kausi alkaa olla paketissa.

Kauteen mahtuu paljon. Pikkusorkan ajattamisen myötä kasvateille on saatu myös hyviä sorkka ajoja ja varsinkin T Diandra "Tintti" on kunnostautunut sorkka ajurina. Tässä Tintti Karhukoplan videolla ajaa malliksi





T Desiree "Tiitu" valioitui Kva.ksi syksyn aikana ja ajot on alkanut sujumaan hienosti.
Tiitu ajoi myös syksyn aikan ilvestä.



Arosuon Ellu aiheutti huolta ja harmaita hiuksia jäädessään mäyrän pesään jumiin ja kiinnostui muutenkin pienpedoista.



T Frederik "Eerikki" on saanut metsää kunnioitettavat 1000 km ja ajot sujuvatkin jo mallikkaasti


A-pentueesta Bella (Annabella) koki kovia kauden aikana, ensin puri kyy ja sitten jäi auton töytäisemäksi. Onneksi Bella on toipunut koettelemuksista. Ansku (Amalia) jatkaa kilpailemista Barnhuntissa yhdysvalloissa ja käy myös näyttelyissä. Ruttu (Angelique) kävi ajamassa muutaman kerran viikossa.

Lapinkoira B-pennuista en ole ihmeemmin kuullut. Bella ja Cindy (Bellanotte ja Bambina) mökkeilevät ja elävät normaalia kotielämää. Ovat menossa tänään sterkkaukseen. Ritu (Brita) on käynyt vaeltamassa, 

C-pennuista Carola on saanut hienoja ajoja ja omistaja tuntuu olevan tyytyväinen, Metku (Cheek) ajelee jäniksen lisäksi kettua ja metsästysintoa kuuluu kovasti olevan. (Costello) Vilistä en ole kuullut, miten sillä menee. 

D-pentueen koirat ovat saaneet kaikki hyvin metsää. Dieva (Ieva) on ilmeisesti strattaamassa kokeeseen mammaloman jälkeen. Tintillä (Diandran) ajot ovat jo hurjan pitkiä sorkalle sekä jänikselle. Davelle on kaatoja sekä sorkalle että jänikselle, Danny paahtaa keskikaistaa ja edelleen taitaa korvat olla vain koristeena, muutama koestartti takana, mutta hankalaahan sen kanssa on kisata kun ei erien välissä tahdo kiinni saada, narttuja Dannyllä on käynyt joitain kyllässä. Doris on saanut ajella lumettomalla maalla koko talven, mutta niin on kuitenkin kuvia kaadoista tullut. Tiitun (Desiree) ajotaidot taitaa olla nyt meidän koirista parhaat.

E-lapinkoirista on melko vähän kuulunut. Aidalla (Erin) todettiin huonot lonkat ja nivelrikkoa, joka on todella ikävää. Harmittaa ihan suunnattomasti heidän ja koiran puolesta. Muista en juurikaan ole kuullut mitään.

F-pennut ovat nyt lähes 2,5 vuotiaita. Finlandia (Peppi) on varsinainen durasel pupu joka jaksaa ja jaksaa. Paljon on Peppi metsää saanut. Lady (Foxylady) on myös saanut kelpo ajoja ja kaatoja kauden aikana. Pennut ovat kehittyneet hurjasti. Nalli (Frank) on saanut kaatoja ja kilometrejä alleen, toivottavasti maaliskuu ei saa aikaan energian purkamisen tarpeita. Frederik "Eerikki" on kyllä ihan hurja koira! Herkosta (Fredi) enkä Tumpista (Freeman) ole paljoa kuullut, joten en tiedä miten niiden kausi on mennyt.

Kaiken kaikkiaan oudosta lumettomasta talvesta huolimatta kausi on ollut hieno.

Venäjänajokoiramme Irma (Rapparin Viki) on alkanut toimimaan nenäpunkin jälkeen niin että saattaa siitä jonkinlainen ajuri ketulle tulla vielä tulevaisuudessa. Jänisajot tyssäävät vielä lyhyeen, mutta kettu kulkee jo ihan hyvänaikaa. Positiivista on ollut myös se, että loppukaudesta se sai ajon lähes joka kerta.


Helmikuun alussa maisema näytti tältä

Irman ja ketun jäljet


sulaan yritti kettu Irman viedä








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti